logo

Aktiviteter og opplevelser for alle

Renålia – hele året

Aktivitetsmuligheter så fort du åpner døren, uansett årstid.

Muligheten til å kunne utforske fjellet, viddene og skogen gjennom de skiftende årstidene – er en av de mange fordelene med «å bo» i Renålia.

Her har vi samlet noen av aktivitetene som er tilgjengelig med din fritidsbolig på Renålia som utgangspunkt.

Utforsk Rendalens fascinerende natur

Turer for store og små

Det finnes mange turmuligheter med Renålia som utgangspunkt. Du kan enkelt finne noe som passer din form og erfaring. En lett tilgjengelig fjelltur på et par timer som passer store og små i lettkupert terreng ligger rett utenfor døren. For dem som ønsker en lengre tur er Sølen et mer krevende alternativ. Dette fjellmassivet har den høyeste toppen i Rendalen (1755 moh), og kan bestiges fra ulike retninger.

I tillegg er det en rekke skogsstier med vakre utsikter hvor du selv velger distanse og avstander. Du trenger ikke å reise langt for å få en fin tur – ta på deg turskoene og gå rett ut fra hytta.

Renålias rike jakt- og fiskemuligheter

Jakt og fiske

Jakt og fiske har en lang historie i Rendalen, et skikkelig eldorado for dem med dette som hobby.

Du kan fiske i små bortgjemte bekker, store brusende elver som den kjente elva Mistra, høytliggende fjellvann og den lange fiskerike innsjøen Storsjøen.

Jakt er ikke bare populært i Rendalen, det er en del av DNA’et til området. Det er jakt på alle de fire hjorteviltartene. I tillegg er det jakt på bever, og på småvilt som hare og rype.

Utforsk vinterlandskapet på ski og i  alpinbakken

Ski og alpint

Her har du snøgaranti. Renålia er et svært snøsikkert område, og det preppes løyper i alle retninger som kobler seg på flere løypenett. Du kan med andre ord selv velge hvor lang langrennsturen skal bli.

Hvis du ønsker en tur i bakken er Renåfjellet Alpinsenter bare noen minutter unna. Her er det bakker for barn og for dem som ønsker litt mer fart og spenning.

Opplev den storslåtte naturen i Jutulhogget

Nord-Europas største canyon

Et spektakulært skue som kan minne om Norges svar på Grand Canyon.Cayon. Jutulhogget er kjent for sine dype daler. Dette er et resultat av istiden – med kløfter og daler som er skåret ut av isen. Det er et av de best bevarte eksemplene på istidslandskap i Norge, og gir et innblikk i hvordan landskapet i Rendalen har blitt formet. Dette må bare oppleves.

Utforsk Rendalens rike kulturarv og kulinariske skatter

Tradisjonsrik kultur

For dem som er opptatt av å bli kjent med den lokale kulturen, maten og delta på arrangementer har Rendalen mye å by på. Musikkfestivaler, setre, gårder, kirker, museer og ikke minst mye god lokalmat.